Zapraszam do udziału w konkursie w którym do wygrania jest książka Marca Priestleya pt. „Mechanik. Kulisy padoku Formuły 1 i tajemnice rywalizacji”. Zabawa polega na wytypowaniu czasu zwycięzcy kwalifikacji przed GP Niemiec 2018. Są już wyniki.
Swoje typy proszę podawać w komentarzach pod tym wpisem w formacie: X:XX,XXX. Dla ułatwienia podaję najlepszy czas z piątkowych treningów przed GP Niemiec 2018 – 1:13,085 osiągnięty przez Maxa Verstappena. Było to najszybsze okrążenie w historii obecnego układu tego toru.
Zwycięzcą konkursu będzie ta osoba, której typ będzie jak najmniej różnił się od czasu, jaki wykręci najlepszy kierowca w kwalifikacjach (w trzecim segmencie – Q3). W poprzednich konkursach opartych o te same zasady poziom był niezwykle wysoki, a zwycięzcy mylą się maksymalnie o pojedyncze tysięczne części sekundy. Typowanie rusza w momencie publikacji tego wpisu, a zakończy się w momencie rozpoczęcia kwalifikacji, czyli o godzinie 15:00 w sobotę 21 lipca 2018 roku.
Regulamin zabawy:
1. Swoje typy można podawać do godziny 15:00 czasu polskiego w sobotę 21 lipca 2018 roku, czyli do momentu rozpoczęcia kwalifikacji przed GP Niemiec 2018. W tym momencie zablokuję możliwość dodawania i edycji komentarzy pod tym wpisem.
2. Typowanie obejmuje tylko czas zwycięzcy kwalifikacji. Nie typuje się nazwiska kierowcy, który wykręci ten czas.
3. Uznawane będą tylko typy w formie komentarzy zamieszczone do tego wpisu na blogu. Umieszczone w innych miejscach na blogu, lub w sieciach społecznościowych nie będą brane pod uwagę.
4. Zamieszczając swój komentarz należy podać pseudonim oraz poprawny adres e-mail. Adres e-mail nie będzie nigdzie widoczny, zostanie przeze mnie wykorzystany tylko w razie ewentualnego kontaktu ze zwycięzcą. Adres e-mail proszę podać w formularzu, a nie w treści komentarza. Osoby, które mają już konto Disqus nie muszą dodatkowo podawać adresu e-mail.
5. Wygrywa ta osoba, której podany czas będzie najmniej różnił się od tego, który uzyska zwycięzca kwalifikacji.
6. W przypadku dwóch zwycięskich typów, nagrodę otrzyma ta osoba która wcześniej oddała swój typ.
7. Jeżeli zwycięzca kwalifikacji zostałby z nich wykluczony, to typy będę odnosił do czasu kierowcy który wykręcił drugi czas w kwalifikacjach (w trzecim segmencie – Q3).
8. Jeżeli zwycięzca kwalifikacji otrzyma karę przesunięcia na polach startowych, to dalej będę uznawał czas jego okrążenia z Q3 do wyznaczenia zwycięzcy konkursu.
9. Zwycięzcę zabawy ogłoszę w tym wpisie po kwalifikacjach. Później skontaktuję się z nim przez e-mail, aby uzyskać dane adresowe do wysyłki nagrody.
10. Typuje się czas zwycięzcy kwalifikacji uzyskany w trzecim segmencie czasówki – Q3. Jeżeli we wcześniejszej fazie kwalifikacji (Q1 lub Q2), jakiś kierowca uzyska lepszy czas, to ten wynik się nie liczy.
11. Konkurs przeznaczony jest do mieszkańców Polski, wysyłka nagrody będzie możliwa tylko na obszarze tego kraju.
O książce „Mechanik. Kulisy padoku Formuły 1 i tajemnice rywalizacji”
Marc „Elvis” Priestley to były mechanik zespołu McLaren, który napisał książkę pt. „Mechanik. Kulisy padoku Formuły 1 i tajemnice rywalizacji”, której polskie wydanie ukazało się nakładem wydawnictwa SQN. Książka ujawnia, jak „od kuchni” funkcjonuje świat królowej motorsportu. Autor opowiada w niej o szalonych imprezach, zachowaniu gwiazd F1, szefach, konkurencyjnych zespołach, trikach i wielu innych rzeczach, które do tej pory były niedostępne dla kibiców. Polecam dwa fragmenty tej książki, które zamieściłem wcześniej na blogu – TUTAJ oraz TUTAJ. Blog CyrkF1 jest partonem medialnym polskiego wydania tej książki.
Wyniki konkursu
Sebastian Vettel wygrał kwalifikacje przed GP Niemiec 2018 wykręcając w Q3 czas 1:11,212, przy okazji wyraźnie pobijając dotychczasowy rekord tego obiektu. Najbliżej tego wyniku był Aleksander, który typował czas 1:11,230, czyli pomylił się o 0,018 sekundy. W nagrodę otrzyma książce, skontaktuję się w sprawie wysyłki przez e-mail. Kolejny podobny konkurs przy okazji GP Węgier 2018 za tydzień.
Zgłoszenie błędu w tekście
Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów: